Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Continu leren en ontwikkelen sociaal domein

Professionals kunnen pas het beste uit hun werk halen als zij permanent de beschikking hebben over een betrouwbare kennispartner. Onze kennisportals, online en fysieke leeractiviteiten, geven jou en jouw collega’s continu toegang tot actuele kennis en tools. We sluiten daarbij altijd aan op de doelstellingen van jouw organisatie en de leerbehoefte van de verschillende teams en professionals.

Onze visie op leren

Wij hanteren een integrale aanpak voor het verbinden van organisatiedoelen met doelen voor zowel het team als het individu. Het Continu Leren en Ontwikkelen traject richt zich op het begrijpen van de opgaven en doelen van de organisatie om ze te kunnen vertalen naar doelen voor elk team. Dit helpt medewerkers om hun vaardigheden en kennis te verbeteren en beter bij te dragen aan de doelen van de organisatie.

Persoonlijke leerroute

Het Continu Leren en Ontwikkeltraject biedt voor ieder individu binnen een team of organisatie de mogelijkheid om een eigen persoonlijke leerroute te kiezen die past bij de eigen functie/rol en leerstijl.  

70-20-10 leermodel

In ons leeraanbod gaan we uit van het 70-20-10 leermodel, waarbij 70% geleerd wordt op de werkplek zelf, 10% door online en/of fysiek te leren van experts en 20% door te leren van professionals uit de werkpraktijk. Met Continu Leren en Ontwikkelen hebben jouw professionals gedurende een jaar lang onbeperkt toegang tot onze leermiddelen. 

Hoe werkt het?

Iedereen in de organisatie kan in eigen tijd en tempo leren via ons uitgebreide e-cursusaanbod en hiermee de benodigde basiskennis opdoen en toetsen. Of een fysieke cursusdag inplannen met gelijkgestemden voor verdieping en verbinding met de dagelijkse praktijk. Vóór, tijdens en na deze leeractiviteiten kunnen ze gebruik maken van de online kennisbank met themadossiers, jurisprudentie, digitale boeken en micro-learnings. En via onze nieuwsbrief en kennisportals blijven ze op de hoogte van actuele ontwikkelingen. 

Voordelen

Duurzaam-en-impact-1-80x80

DUURZAAM EN IMPACT

Een duurzame ontwikkeling van professionals op maatschappelijke thema’s die wet en praktijk met elkaar verbinden en wanneer gewenst toegespitst op organisatiedoelstellingen.

478519-60x60

WERKEND LEREN EN ALTIJD ACTUEEL

Professionals houden, terwijl ze aan het werk zijn, hun kennis actueel via de kennisbank en middels e-colleges.

Persoonlijke-leerroute-80x80

PERSOONLIJKE LEERROUTE

De leervoorkeuren van jouw professionals zijn uniek. Zij kiezen hun eigen modules en volgen hun eigen persoonlijke leerroute. Zo houden zij hun kennis actueel en verhogen zij hun professionele niveau.

Ontwerp-zonder-titel-6-80x80

TOETSEN EN BORGEN

Professionals ronden elke e-cursus af met een toets om de kennis te meten en met hulp van de memotrainer te laten beklijven. Een leercoach kan van start tot eind van het leertraject ingezet worden om het leren aan te laten sluiten bij organisatiedoelstellingen.

MicrosoftTeams-image-4-150x150-1-65x65

ONTZORGEN

Onze medewerkers adviseren, monitoren en ondersteunen bij de realisatie van een succesvol leertraject.

Met-elkaar-casusgericht-100x100

MET ELKAAR WERKEN / CASUSGERICHT

Professionals oefenen casuïstiek tijdens praktijkdagen om de vertaling naar de werkpraktijk en samenwerking te bevorderen.

Ervaring

PONT | Academy heeft binnen de Omgevingswet al ruime ervaring opgedaan met het verzorgen van het Continu Leren en Ontwikkelen traject. Wij ondersteunen gemeenten, provincies, omgevingsdiensten en professionals met een specifiek leertraject naar keuze.  

“Mede door corona hebben wij besloten gebruik te maken van de door Berghauser Pont aangeboden mogelijkheid tot digitale scholing van de organisatie op het gebied van de Omgevingswet. Het is een goede keus gebleken, waarbij iedereen op zijn eigen tempo de leerstof tot zich kon nemen. Daarnaast ontstond gelukkig weer de mogelijkheid om ook fysieke praktijkdagen te organiseren, al met al een compleet pakket.”

Jaap van Berg
Implementatiemanager Omgevingswet
Gemeente Staphorst

Voor o.a. deze organisaties hebben wij Continu Leren en Ontwikkeltrajecten opgezet:

Crescens Akkermans

Programmamanager

06 – 107 190 78

crescens@berghauserpont.nl

Meer weten?

Wil je dat jouw organisatie, teams en individuen continu de beschikking hebben over relevante kennis en informatie? Leren en ontwikkelen een doorlopend proces is waarbij jouw dagelijkse praktijk en de rollen van jouw professionals centraal staan? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij voorzien jou graag met een passende leeroplossing.  

Telefoon icoon   06 – 107 109 78

    CONTACTFORMULIER    Waar ken je ons van?