Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

In gesprek met: Ankie van Tatenhove, Managing Consultant Sociaal Domein bij BMC

24 februari 2022

In beweging

In beweging

Na zeven jaar wethouderschap in gemeente Lansingerland maakt Ankie van Tatenhove nu de overstap naar adviesbureau BMC. Haar vele ervaringen op het gebied van onderwijs, zorg, jeugd en maatschappelijke ondersteuningen tellen zwaar mee. Waarom begon zij ooit aan haar loopbaan binnen de zorg en waar haalt zij haar inspiratie vandaan? Zorg&Sociaalweb gaat met haar in gesprek.

Waarom heeft u voor deze functie gekozen bij BMC?

Ik was op zoek naar een functie waar ik de kennis en ervaring kan inbrengen die ik gedurende mijn tijd als wethouder heb opgedaan binnen het sociaal domein. Als Managing Consultant Sociaal Domein kan ik nu inhoudelijk aan de slag bij verschillende projecten. BMC heeft veel enthousiaste, kundige en betrokken collega's, die zich met hart en ziel inzetten voor de vraagstukken en uitdagingen in het sociaal domein. Die combinatie - daar houd ik van.

Waar komt uw interesse voor het sociaal domein vandaan?

Toen mijn kinderen naar school gingen en ik een baan kreeg bij een zorgorganisatie ontdekte ik dat ik me veel beter op mijn plek voelde bij maatschappelijke thema's dan bij de commerciële functies waar ik eerder had gewerkt. Sinds die tijd heb ik me ingezet voor kinderen en voor mensen die het op eigen kracht niet meer redden, zodat ik kan helpen hen de kansen te geven om zich te ontwikkelen.

Wat is uw visie op de huidige ontwikkelingen binnen het sociaal domein?

De onzekerheid over het budget voor de jeugdzorg en de groeiende tekorten in de Wmo zorgen voor stress en ongemak. Daardoor blijft het voor ons nog altijd puzzelen hoe we middelen en mensen het beste kunnen inzetten. De vraag naar ondersteuning is immers groter dan het beschikbare budget.

Als u niet in dit domein werkzaam was, welk beroep had u dan het liefst beoefend?

Als ik opnieuw zou kiezen, zou ik architect willen worden, of stedenbouwkundige.

Wie of wat inspireert u en waarom?

Ik heb bewondering voor Máxima. Zij zet zich in voor de onderwerpen die op haar pad komen en ze heeft oog voor de mensen waarmee ze in contact komt. Ze heeft niet zelf voor deze rol gekozen, maar ze geeft er op een hele mooie manier invulling aan. Daarin vind ik haar een voorbeeld voor anderen, en dus ook voor mijzelf.

Welk boek/welke film raadt u iedereen aan?

Zelfs als volwassene kan je nog lekker blijven kauwen op de filosofische kinderboeken van Imme Dros en Harrie Geelen. En ik ga mee naar de bioscoop als 'Into the Wild' herhaald wordt of 'Das Leben der Anderen'.

Welke eigenschap bewondert u het meest in anderen?

Tevredenheid. Ik heb heel veel bewondering voor mensen die tevreden zijn over de plek waar ze leven en met het werk wat ze doen. Mensen die niet jagen naar meer, anders, beter, mooier.

In de rubriek In Beweging houden wij u op de hoogte van personele wisselingen en promoties binnen het sociaal domein, de zorg- en welzijnssector. Lijkt het u leuk om net als Ankie van Tatenhove mee te werken aan onze rubriek In gesprek met een beweger? Geef het door via info@sociaalweb.nl. Wij laten u graag aan het woord!

Artikel delen