Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

In Gesprek met: Gerdine Lok, Wmo-adviseur bij Factum

19 april 2022

In gesprek met een beweger

In gesprek met een beweger

De ergotherapeut adviseert en traint cliënten om zo zelfredzaam mogelijk te kunnen worden. Een perfecte opstap naar de functie als Wmo-adviseur voor Gerdine Lok, die sinds 1 april bij Factum is begonnen. Wat neemt zij mee vanuit haar eerdere baan? En hoe kijkt zij aan tegen het sociaal domein?

Hoe bent u uitgekomen bij uw nieuwe functie bij Factum?

Door mijn achtergrond als ergotherapeut probeer ik altijd adequate oplossingen te vinden voor ieder individu, met daarbij de hulpvraag van de cliënt als uitgangspunt. Ieder mens is daarin uniek en bijzonder. Dit maakt dat ik me graag in wil zetten bij Factum om iedereen zo zelfredzaam mogelijk te maken in het sociaal domein. Factum is een warme en professionele organisatie, die volop (professionele en persoonlijke) groeimogelijkheden biedt en veel expertise in huis heeft.

Hoe kijkt u naar uw nieuwe beroep als Wmo-adviseur?

Als Wmo-adviseur heb je een belangrijke positie tussen enerzijds de burger en anderzijds de overheid. Daarvoor heb je expertise nodig op het gebied van wet- en regelgeving, maar mag je daarbij nooit de burger vergeten en diens ervaring van het niet naar tevredenheid kunnen meedraaien in de samenleving. Het geeft me voldoening om goed te luisteren naar deze persoon en samen te zoeken naar een passende oplossing om de kwaliteit van leven te vergroten.

Wat is uw visie op de huidige ontwikkelingen binnen het sociaal domein?

Hoewel ik net ben begonnen met een uitvoerende rol binnen het sociaal domein, hoop ik dat we binnen alle veranderende wetgeving nooit uit het oog verliezen dat de mens centraal blijft staan en er met de menselijke maat gemeten zal blijven worden.

Als u niet in dit domein werkzaam was, welk beroep had u dan het liefst beoefend?

Een mooi beroep in de buitenlucht – heerlijk om in beweging te zijn en te genieten van verschillende weersomstandigheden. Maar een beroep in de reisbranche zou ook passend zijn, een soort ‘Floortje Dessing’ beroep. Ik houd van reizen, ontdekken en nieuwe avonturen beleven!

Wie of wat inspireert u en waarom?

Geen specifiek persoon, maar ik vind het inspirerend als mensen doen wat hun hart hen ingeeft en niet bang zijn daarbij keuzes te maken die niet altijd als ‘logisch’ gezien worden.

Welke eigenschap bewondert u het meest in anderen?

Onbevooroordeeld zijn: kunnen luisteren naar de ander, zonder daar iets van te vinden of een oordeel over te hebben. Een mooie eigenschap om de ander in zijn of haar kracht te zetten.

In de rubriek  In Beweging   houden wij u op de hoogte van personele wisselingen en promoties binnen het sociaal domein, de zorg en het welzijn. Lijkt het u leuk om net als Gerdine Lok mee te werken aan onze rubriek In gesprek met een beweger? Geef het door via  info@sociaalweb.nl , wij laten u graag aan het woord!

Artikel delen