Menu

Zoek op
rubriek
Zorg&Sociaalweb
0

In vrijwel elke jeugdregio is een expertteam beschikbaar

Jeugdregio’s is gevraagd om (boven)regionale expertteams in te richten. Met deze teams wordt verzekerd dat voor elk kind snel passende hulp komt, ongeacht de complexiteit van de zorgvraag en wachtlijsten bij aanbieders. In vrijwel alle jeugdregio's is er nu zo'n expertteam.

VNG 26 januari 2018

In september kregen jeugdregio's de vraag om, voor zover dat nog niet was gebeurd, (boven)regionale expertteams in te richten. In vrijwel alle jeugdregio's is dat nu het geval.

  • Uit een recente uitvraag blijkt dat 22 jeugdregio's een expertteam hebben dat structureel samenkomt, en 8 jeugdregio's hebben een organisatievorm anders dan een expertteam waar op regelmatige basis complexe casuïstiek wordt besproken.

  • Voor 6 jeugdregio's geldt dat het expertteam in oprichting is en voor de 6 overige jeugdregio's geldt dat er of nog geen expertteam is of dat er gezocht wordt naar een passende vorm (en worden bijvoorbeeld pilots gedraaid).

Goed resultaat

Gemeenten en zorgaanbieders hebben het in korte tijd voor elkaar gekregen dat in de meeste jeugdregio’s een expertteam operationeel is. Waar dat nog niet het geval is, ondersteunt het programma Zorglandschap Jeugd de jeugdregio's om deze expertteams alsnog op korte termijn te realiseren. 2018 staat in het teken van kwalitatieve doorontwikkeling van de expertteams.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.