Menu

Zoek op
rubriek
Zorg&Sociaalweb
0

Rapport: De zoektocht naar hulpverlening voor een kind. Aandachtspunten van de Nationale ombudsman voor contact tussen de gemeente en ouders bij een vraag om jeugdhulp

De Nationale ombudsman formuleert in het rapport 'De zoektocht naar hulpverlening voor een kind' aandachtspunten voor contact tussen de gemeente en ouders bij een vraag om jeugdhulp. De aandachtspunten worden in het rapport geïllustreerd aan de hand van een casus waarbij ouders met de gemeente op zoek waren naar zorg voor hun minderjarige dochter die een vorm van autisme heeft.

1 januari 2018

Publicatie

In de betreffende casus ging het om het volgende. Tussen de gemeente en de ouders ontstond wrijving. Vervolgens werd de casus door een jeugdconsulente voorgelegd aan de jeugdbeschermingstafel: het 'Jeugdbeschermingsplein'. De ouders beklaagden zich erover dat zij niet betrokken waren bij het besluit om melding te doen bij het Jeugdbeschermingsplein en dat overhaast te werk was gegaan. Zij waren niet tevreden over het optreden van de gemeente.

Bekijk hieronder het rapport voor een uitgebreide beschrijving van de casus en de door de Nationale ombudsman geformuleerde aandachtspunten voor contact.

Download

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.