Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Alphen aan den Rijn is pilotgemeente voor Mobility Mentoring

Gemeente Alphen aan den Rijn start dit najaar met een pilot Mobility Mentoring. Dit betekent dat Gemeente in haar dienstverlening rekening houdt met de impact van (chronische) stress op het gedrag van mensen zodat ze meer eigen regie kunnen voeren. De pilot doen we samen met Platform31, Hogeschool Utrecht en Het Gilde Vakmanschap.

Gemeente Alphen aan den Rijn 22 maart 2017

De inwoner staat centraal

In onze dienstverlening zetten we de inwoner centraal en niet de regels. We gaan uit van mogelijkheden en bieden ondersteuning die de inwoner in zijn kracht brengt en daardoor een duurzaam en stabiel leven kan opbouwen. Dit doen we door de inwoner bewuster en zelfsturend aan de volgende leefgebieden te laten werken:

  • gezinsstabiliteit van gezinsleden en huisvesting

  • welzijn: psychische en fysieke gezondheid

  • opleiding

  • financieel beheer: schulden en spaargeld

  • werk en carrière: invloed op inkomsten

Van armoede naar zelfredzaamheid

Mobility Mentoring neemt stress als vertrekpunt en ondersteunt een huishouden/gezin om een ontwikkeling te maken van een onoverzichtelijke situatie naar een situatie waarbij de inwoner weer aan het roer staat. Het uiteindelijke doel is een situatie te bereiken waarin geen sprake meer is van stress, waardoor de inwoner weer in staat is prioriteiten te stellen. De startvraag is dan ook: wat heb je nodig om stressvrij te zijn? Daarna worden de stappen beloond waardoor klanten meer in de actiestand komen, uiteindelijk meer geloven in zichzelf en zelfverzekerder worden. Randvoorwaarde van het opheffen van stress is uiteindelijk duurzame zelfvoorzienigheid en zelfredzaamheid.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.