Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

De Nederlandse ggz ondersteunt petitie Het Vergeten Kind

‘Laat zorg pas stoppen als kinderen er klaar voor zijn!’ Dat is de oproep die Stichting Het Vergeten Kind doet. Onze vereniging ondersteunt dit en namens de Nederlandse ggz tekende voorzitter Ruth Peetoom de petitie. Jeugdhulp moet pas stoppen als een kind er klaar voor is. Dat vraagt om maatwerk. 

De Nederlandse ggz 31 januari 2023


Het doet Peetoom goed te zien dat velen zich achter deze oproep scharen. “Heel goed dat de schijnwerpers op deze groep jongeren staat. Wij roepen de politiek al langer op om werk te maken van de continuïteit van zorg voor kinderen die 18 worden. Zodra een jongere bijna 18 wordt en helder is dat de zorg na zijn of haar verjaardag nodig blijft, zouden gemeenten verplicht moeten zijn op tijd met zorgverzekeraars aan de slag te gaan zodat passende zorg doorloopt. Ook de zorgverzekeraar heeft hier overigens een verplichting” 

‘Hopelijk geeft petitie impuls aan oplossing’

Om dit te realiseren heeft  de Nederlandse ggz al vaker voorstellen gedaan aan de politiek in Den Haag. Peetoom: “Bijvoorbeeld het inbouwen van financiële arrangementen en zo nodig het verplichten daarvan, om de continuïteit van zorg van Jeugdzorg naar Zvw of Wmo mogelijk te maken.”

Ook kan de staatssecretaris de samenwerking  tussen gemeenten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders stimuleren, aldus Peetoom. “Hij kan deze partijen oproepen integrale arrangementen te ontwikkelen, waarbij continuïteit van zorg, scholing, huisvesting, arbeidsmogelijkheden, sociale steun en inkomens of schuldregelingen voor  jongeren en jongvolwassenen samenkomen. Wij hopen dan ook dat deze petitie een impuls geeft aan deze discussie en er snel een oplossing komt voor deze jongeren.”

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.