Menu

Zoek op
rubriek
Zorg&Sociaalweb
0

Fort van de Verbeelding wint Toegankelijkheidsprijs 2021

Het Fort van de Verbeelding is de trotse winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2021. Wethouder Maarten van Ooijen feliciteerde het hen vanmiddag van harte met hun eerste prijs. Meer dan 2000 mensen hebben dit jaar gestemd op een van de 17 genomineerden voor de prijs. Fort van de Verbeelding kreeg zowel de meeste stemmen van het publiek als het beste oordeel van de vakjury en wint hiermee € 3.000,-. Hiermee gaan ze de Buurtband in Utrecht een stevige basis geven voor de toekomst.

Gemeente Utrecht 5 oktober 2021

Het Fort van de Verbeelding organiseert grootschalige muziekprojecten voor mensen met een beperking, basisschoolleerlingen, buurtbewoners en ouderen. Bij alle projecten kan iedereen meedoen, onafhankelijk van leeftijd, beperking of ervaring. Het project BuurtBand wordt op 4 locaties in Utrecht (Overvecht, Oudwijk, Ondiep en Leidsche Rijn) aangeboden.

Maarten van Ooijen, wethouder Zorg en Welzijn: “Nog niet eerder zijn er zoveel organisaties genomineerd voor deze prijs en hebben zoveel Utrechters gestemd op hun favoriet. Dit betekent voor mij dat steeds meer mensen het belangrijk vinden dat iedereen gewoon mee kan doen, met en zonder beperking. Ontzettend mooi om te merken. Fort van de Verbeelding kreeg met hun laagdrempelige orkesten met zelfontworpen Fort-instrumenten de meeste publieksstemmen. Zij zorgen voor plezier en contact tussen mensen en zijn een mooi voorbeeld van hoe eenvoudig het kan zijn om toegankelijk te zijn voor iedereen. Er kan natuurlijk maar één winnaar zijn, maar van mij krijgen alle genomineerden én alle stemmers een dikke duim!”

Tweede en derde prijs

De tweede prijs, een geldbedrag van € 2.000,- reikte Van Ooijen uit aan Sportspeeltuin Abstede. De speeltuin heeft recent een sportcircuit aangelegd dat ook toegankelijk is voor kinderen met een (fysieke) beperking. Zo zijn er bij een klimtoestel met verschillende niveaus, ook aan speciale uitdagingen voor kinderen met een rolstoel gedacht.

Team Hofplannen Gerrit Rietveldhof won de derde prijs van € 1000,-voor hun rolstoeltoegankelijke picknicktafel. Dit team is een initiatiefgroep van bewoners van het Gerrit Rietveldhof. Van de 92 appartementen rond het hofje zijn 15 woningen aangepast voor mensen die een rolstoel gebruiken, enis met hulp van het initiatievenfonds opnieuw ingericht en meer toegankelijk gemaakt.

Over de Toegankelijkheidsprijs

Utrecht wil een stad zijn waar iedereen welkom is en die toegankelijk is voor iedereen. Dat betekent dat iedereen overal moet kunnen komen, informatie kan vinden en mee kan doen. Ook wanneer je in een rolstoel zit, slechtziend bent of een andere beperking hebt. Sinds 2014 moeten alle instellingen die subsidie krijgen van de gemeente Utrecht toegankelijk zijn of aan toegankelijkheid werken. Sinds 2015 looft Utrecht de Toegankelijkheidsprijs uit.

Uitbundig

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.