Menu

Filter op
content
Zorg&Sociaalweb
0

Gemeente start proef met beeldbrieven

Om gemeentelijke brieven voor zoveel mogelijk Eindhovenaren begrijpelijk te maken, start de gemeente een proef met beeldbrieven. Ongeveer 15% van de bevolking heeft (grote) moeite met lezen en dat aandeel groeit. De eerste beeldbrief wordt vanaf juni verstuurd aan mensen van wie het paspoort of de identiteitskaart verloopt.

Gemeente Eindhoven 13 augustus 2019

De beeldbrief komt voort uit de motie ‘Heldere communicatie’ die de gemeenteraad vorig jaar september unaniem aannam. De gemeente kent al langer het programma 'Heldere Taal'. Hiermee traint zij haar medewerkers om zoveel mogelijk in korte actieve zinnen met eenvoudige woorden te schrijven.

Op de beeldbrief staat ook een QR-code. Wie de code scant komt op een internetpagina waar je met behulp van de voorleesfunctie de inhoud van de brief kunt beluisteren.

De gemeente Rotterdam heeft eerder al beeldbrieven ontwikkeld en uitgebreid getest onder diverse doelgroepen. De gemeente Eindhoven bouwt voort op de kennis en ervaring van Rotterdam. De proef loopt in eerste instantie drie maanden. Ontvangers van de brief en panels van mensen die moeite hebben met lezen, worden tijdens de proef gevraagd naar hun ervaring en mening.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.