Menu

Filter op
content
Zorg&Sociaalweb
0

Last onder dwangsom voor Jongerenzorg El Futuro in Alphen aan den Rijn en Gouda

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft El Futuro een last onder dwangsom opgelegd. De jeugdhulpaanbieder in Alphen aan den Rijn en Gouda voldoet niet aan de aanwijzing die de inspectie in maart gaf. Tot El Futuro aan de normen uit de aanwijzing voldoet, mag de jeugdhulpaanbieder geen jeugdhulp cliënten aannemen.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd 25 juli 2023

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dit is er aan de hand

Op 9 maart gaf de inspectie El Futuro een aanwijzing. De inspectie zag een groot aantal tekortkomingen op beide locaties van de jeugdhulpaanbieder. Binnen 3 maanden moest El Futuro de tekortkomingen wegnemen. De inspectie stelt nu vast dat El Futuro een aantal verbeteringen heeft doorgevoerd, maar nog steeds niet voldoet aan alle onderdelen van de gegeven aanwijzing.

Hoe nu verder?

Omdat de aanwijzing onvoldoende is nageleefd, legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom is 2.000 euro voor iedere 2 weken dat El Futuro niet voldoet aan de gestelde eisen, met een maximum van 10.000 euro. Als El Futuro voor 14 augustus 2023 aan de last voldoet, hoeft de jeugdhulpaanbieder geen dwangsom te betalen. Tot door de inspectie is vastgesteld dat El Futuro voldoet aan de normen, mag de jeugdhulpaanbieder geen nieuwe jeugdigen met een indicatie van de Jeugdwet aannemen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.