Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Meer zelfstandige woonplekken voor Eindhovenaren zonder dak boven hun hoofd

Om dak- en thuislozen sneller en beter te kunnen helpen, is er meer geschikte woonruimte nodig. Daarom heeft het college van burgemeester & wethouders op 28 maart besloten dat in de Cyclamenstraat, Carmelitessenstraat en Mathildelaan voorzieningen voor tijdelijk wonen mogen komen. Bewoners krijgen hier een eigen woonruimte, terwijl ze begeleid worden naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

Gemeente Eindhoven 5 april 2023

Vorig jaar nam het college al een belangrijk initiatief met het besluit aan de Fuutlaan een inloop- en 24-uursbasisvoorziening voor dak- en thuislozen te openen. De 'tijdelijk wonen'-locaties zijn een nieuwe stap om dak- en thuislozen nog meer perspectief op een ander leven te bieden.

De verbouwing

Om zelfstandige woonruimten mogelijk te maken, moeten de bestaande panden worden verbouwd. Voor de Cyclamenstraat 1 betekent dit dat De Zuidwester wordt omgebouwd tot 19 woonunits. Het aantal woonplekken in de Sint-Theresiakerk aan de Carmelitessenstraat 2 is nog onbekend. Op beide locaties wonen straks dak- en thuislozen met lichte tot matige problemen. Ze hebben allemaal werk of een andere vorm van dagbesteding.

In het pand aan de Mathildelaan 2a bevindt zich al een 24-uursopvang voor ongeveer 36 dak- en thuislozen met zwaardere problematiek. Na de verbouwing komen hier maximaal 18 zelfstandige woonplekken voor dezelfde doelgroep. De datum van de start van de verbouwing verschilt per locatie en wordt op een later moment bepaald

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.