Menu

Filter op
content
Zorg&Sociaalweb
0

Meerdere zorgverzekeraars vergoeden ggz niet volledig

Sinds een aantal weken krijgen MIND en het Nationale Zorgnummer diverse meldingen van cliënten over verzekeraars die in 2022 geestelijke gezondheidszorg niet meer volledig gaan vergoeden. Het gaat bij deze verzekeringen om zogeheten niet-gecontracteerde zorg: zorg aangeboden door hulpverleners waar de verzekeraar geen contract mee heeft afgesloten.

MIND 6 december 2021

Waar moet je op letten?

Alle verzekeringen hebben de afgelopen weken hun tarieven voor 2022 bekend gemaakt. Hun cliënten hebben hierover bericht ontvangen en de informatie staat op de websites van de verzekeringen vermeld. Ontvang je momenteel zorg of verwacht je deze in 2022 nodig te hebben? Dan is het extra belangrijk na te kijken met welke aanbieders je zorgverzekering een contract heeft afgesloten. En welke vergoeding zij zullen bieden aan zorgverleners die niet gecontracteerd zijn. In sommige gevallen wordt voor niet-gecontracteerde ggz 75% of minder van de kosten vergoed.

Om welke verzekeraars gaat het?

Bij ons is tot nu toe bekend dat OHRA en Nationale Nederlanden in 2022 maximaal 75% van de niet gecontracteerde zorg gaan vergoeden, en in sommige gevallen zelfs nog minder. Eerder besloten de verzekeringen ONVZ, PNOzorg, VvAA, De Friesland (Achemae), Pro Life, DSW en Ditzo al om geen polis meer aan te bieden die alle zorg vergoedt.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.