Menu

Zoek op
rubriek
Zorg&Sociaalweb
0

Onderzoek IZZ verontrustend: 40% zorgmedewerkers overweegt vertrek uit de zorg

De gezondheid en welzijn van zorgmedewerkers wordt onevenredig hard geraakt en de intentie om de zorg te verlaten is toegenomen. Dit blijkt uit de Monitor Gezond werken in de zorg 2022 van Stichting IZZ in samenwerking met Universiteit Utrecht en Leiden.

FBZ 20 september 2022

Nieuws

Veel zorgmedewerkers hebben last van langdurige klachten na COVID-19. Ook is een op de vijf zorgmedewerkers vaak tot altijd lichamelijk uitgeput. Een op de zes is emotioneel uitgeput. Zorgelijk is dat bijna vier op de tien zorgverleners overweegt de zorgorganisatie of zelfs de sector te verlaten. De verloopintentie is het hoogst onder jonge medewerkers tot 36 jaar. Vanwege de toegenomen druk op hun mentale en fysieke gezondheid is bijna 10 procent voornemens dit echt te doen.

De Monitor wordt vijf jaar lang elk voorjaar uitgevoerd onder IZZ-leden werkzaam ]in de zorg. In totaal vertegenwoordigt IZZ ruim 210.000 medewerkers in de zorg. Dit is een vijfde van het totaal aantal medewerkers in de zorg. In 2022 vond het onderzoek voor de vijfde keer plaats.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.