Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Statusscore per wijk en buurt o.b.v. welvaart, opleidingsniveau en arbeid

Het CBS heeft voor het eerst cijfers over welvaart, opleidingsniveau en arbeidsmarktdeelname in onderlinge samenhang op laagregionaal niveau in kaart gebracht. Voor elke gemeente, wijk en buurt is een gecombineerde score berekend op basis van gegevens over elk huishouden.

CBS 7 april 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De score geeft in één oogopslag weer hoe de gemeente, wijk of buurt scoort ten opzichte van andere gemeenten, wijken of buurten op deze drie belangrijke elementen van de sociaal economische status (SES). Omdat de score gebaseerd is op gegevens over welvaart, opleidingsniveau en arbeidsmarktdeelname, heeft hij de naam SES-WOA score gekregen. Bij een hogere score zijn de inwoners welvarender en/of hoger opgeleid en/of langduriger aan het werk. De cijfers zijn berekend voor 2014 tot en met 2019, voor de gemeenteindeling van 2021.

Spreiding binnen gemeente, wijk of buurt

Ook de spreiding binnen een gemeente, wijk of buurt is in beeld gebracht; dit geeft aan in welke mate huishoudens binnen de gemeente, wijk of buurt van elkaar verschillen in termen van welvaart, opleidingsniveau en arbeidsmarktdeelname. Hoe hoger de score, hoe meer spreiding.

In de databank StatLine zijn de uitkomsten te vinden voor alle gemeenten, alle wijken en alle buurten voor de jaren 2014 tot en met 2019.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.