Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Syntrus Achmea koopt 32 woon-zorgcomplexen dagelijks leven

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) overeenstemming bereikt over de aankoop van een portefeuille van 32 woon-zorgcomplexen van de internationale zorgaanbieder Orpea Group.

Stichting Zorgvastgoed 29 juli 2022

Huurder en exploitant van de 32 complexen is Dagelijks Leven, een aanbieder van betaalbare en kleinschalige woonzorg voor mensen met dementie. Met deze aankoop verwerft het ADHCPF ruim 40% van de 76 locaties van Dagelijks Leven. Syntrus Achmea werd bij de transactie commercieel begeleid door Capital Value.

Betaalbare huisvesting

De samenwerking met Dagelijks Leven levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie van het Achmea Dutch Health Care Property Fund om te investeren in betaalbare huisvesting voor senioren, al dan niet met een specifieke zorgbehoefte. Dagelijks Leven biedt in heel Nederland gespecialiseerde zorg en huisvesting voor mensen met dementie. De centrale regie van het totale concept in combinatie met lokale aansturing maken het concept zeer schaalbaar.

De complexen van Dagelijks Leven liggen verspreid over Nederland op centrale locaties in de wijk, nabij lokale voorzieningen. De locaties zijn afgestemd op de lokale zorgvraag, waardoor mensen binnen hun vertrouwde omgeving zorg kunnen krijgen. Het concept is toegankelijk voor een brede doelgroep en is ook betaalbaar voor mensen met alleen AOW. De woonvorm biedt per locatie huisvesting aan maximaal 22 bewoners.

Toekomstbestendig

Dagelijks Leven en het ADHCPF hebben hoge duurzaamheidsambities. De locaties kennen al een goede duurzaamheidsscore. Daarnaast werken partijen samen in een duurzaamheidsconvenant aan verdere verbeteringen. Ook op het gebied van toekomstbestendigheid zijn er veel raakvlakken. Fondsmanager Daan Tettero van het ADHCPF: "Deze aankoop is een mooie aanvulling op de portefeuille van het fonds. De formule van Dagelijks Leven sluit uitstekend aan bij de strategie van het fonds om in te spelen op trends en ontwikkelingen in de zorg. Daarbij draait het om de combinatie van wonen, zorg, betaalbaarheid en duurzaamheid.

Capital Value nam voor Syntrus Achmea de commerciële aankoopbegeleiding ter hand in deze transactie. Manon Kuipers, directeur zorgvastgoed & corporatiebezit bij Capital Value: "De aankoop van deze hoogwaardige en betaalbare portefeuille van particuliere woonzorg sluit goed aan bij de groeiambitie van Syntrus Achmea in de zorgvastgoedbeleggingsmarkt. Dagelijks Leven is de grootste particuliere exploitant met een bewezen trackrecord en heeft eveneens een groeiambitie. Beide partijen zijn al lange tijd actief op de markt. Samenwerking tussen deze zorgexploitant en belegger biedt beide partijen veel voordelen."

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.