Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

VNG benadrukt noodzaak tot versnelling Toekomstscenario

Het is code zwart, zo meldde onder andere FNV Jeugdbescherming in een commissiedebat voor jeugdbescherming. Naast de raad van de kinderbescherming, jeugdzorgorganisaties en ervaringsdeskundigen sprak Marcelle Hendrickx namens de VNG: 'De manier waarop we onze kinderen en jongeren beschermen moet snel beter'.

VNG 4 november 2022

Fundamenteel anders werken

Marcelle Hendrickx hield een vurig pleidooi voor het Toekomstscenario en het belang van gezinsgericht werken en een landelijke tariefstructuur als belangrijke voorwaarden om de kwetsbare kinderen en gezinnen weer een toekomst te geven.

Ze sprak over de manier waarop we onze kinderen en jongeren beschermen. Want dat moet snel beter. Dat zijn we als eerste verplicht aan de kinderen en hun ouders wie deze hulp zo hard nodig hebben. Maar ook aan de professionals die de ruimte moeten krijgen om hun werk goed te kunnen doen. De problematiek binnen deze kwetsbare gezinnen vraagt om de bundeling van expertise en kracht van álle professionals in de keten. Hiervoor moeten we fundamenteel anders denken, werken en organiseren.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.