Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

8 handige apps voor mantelzorgers

Wie doet deze week de was bij vader en moeder? Wat wil moeder morgen eten? Hoe laat heeft vader een afspraak bij de dokter? Het organiseren van de hulp en ondersteuning kan je als mantelzorger veel tijd en energie kosten. Op dit moment zijn er verschillende apps en websites beschikbaar om het groeiende aantal mantelzorgers te ontlasten. Wij selecteerden 8 handige apps.

20 juli 2015

Alzheimer Assistent
Alzheimer Nederland heeft een app ontwikkeld voor mensen die zorgen voor iemand met dementie: de Alzheimer Assistent app. De app bevat informatie in tekst én in video over meer dan zestig onderwerpen. Deze adviezen worden gegeven door experts en mantelzorgers. Gebruikers kunnen zelf tips delen en onderwerpen aandragen. Zo wordt de app een breed gedragen hulpmiddel voor iedereen die samenleeft met iemand met dementie. Naast de informatie biedt de applicatie ook de mogelijkheid om een ‘verslag van de dag’ bij te houden, waardoor de zorg met andere naasten van de patiënt gemakkelijk gedeeld en georganiseerd kan worden.

Buurtwerk app
De Buurtwerk app brengt vraag en aanbod in een buurt bij elkaar. De app is vooral gericht op mensen die een steentje bij willen dragen in hun eigen buurt. Die geholpen willen worden of gewoon gezellig samen iets willen ondernemen. Buurtwerk wil met de app ervoor zorgen dat het contact tussen buurtbewoners verbetert. Dat er een netwerk ontstaat en mensen zich meer en meer thuis gaan voelen in de buurt.

Dementia app
De dementia-App helpt bij het ontzorgen van mensen met dementie en hun directe omgeving. Het contact via de app bevordert bovendien de sociale betrokkenheid en draagt bij aan de kwaliteit van leven. Met de dementia-App kunnen mantelzorgers op afstand de agenda van de gebruiker bijhouden. Door middel van beeldbellen kan er eenvoudig en geregeld contact zijn. Ook is het mogelijk om, ter plekke of op afstand, samen een fotoalbum met dierbare herinneringen door te bladeren of een spelletje te spelen.

EigenZorg app
Langer zelfstandig, onafhankelijk thuiswonen. Dat is niet alleen de wens van de overheid, maar ook die van de meeste ouderen. EigenZorg speelt in op deze ontwikkeling. EigenZorg brengt online de wensen van zorgvragers en zorgverleners bij elkaar. EigenZorg biedt ouderen die zorg nodig hebben de mogelijkheid hun EigenZorger(s) te kiezen en daarmee zelf afspraken te maken over de invulling van de zorgvraag.

Nettie
Nettie verbindt en activeert het sociale netwerk van mensen en laat dit netwerk beter samenwerken met de zorgprofessional.

LiveSafe Finder-app
Deze app is bij uitstek geschikt om de veiligheid voor gezinnen of mensen die alleen werken, mantelzorgers en hulpverleners te waarborgen. De LiveSafe-app is vergelijkbaar met een los alarmapparaat. In plaats van het alarmapparaat heeft de gebruiker alleen deze app nodig voor zijn smartphone.

MiessAgenda
De MiessAgenda is een app die de agenda van de zorgvrager centraal stelt. Een besloten groep, zoals familie, buren, vrienden en de verzorgde zelf heeft toegang tot de agenda. De deelnemers kunnen afspraken en mededelingen in de agenda zetten. Met iconen kan de zorgvrager aangeven wat hij of zij wil. De app biedt alle betrokken overzicht over de situatie.

WeHelpen
Met wehelpen.nl kunnen mensen hulp vragen en hulp aanbieden. Ook kunnen gebruikers samen met bekenden zorgen voor een hulpnetwerk voor een ander. Wehelpen.nl biedt hulpvragen en mensen die hulp aanbieden. Zelf kun je makkelijk een account aanmaken en meehelpen. WeHelpen is een coöperatie en de website wehelpen.nl wordt dankzij de inzet van leden van de coöperatie gratis aangeboden aan iedere inwoner van Nederland.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.