Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

8 handige sites voor burenhulp

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Buren moeten meer naar elkaar omkijken. Wij selecteerden 8 handige sites voor burenhulp.

26 oktober 2015

Burenhulpcentrale
De Burenhulpcentrale is een digitale telefooncentrale die vraag en aanbod van burenhulp automatisch aan elkaar koppelt. Burenhulp is van alle tijden. De Burenhulpcentrale vraagt deelnemers of ze af en toe een bericht mogen sturen als er iemand in de buurt iets nodig heeft. Wie gebeld wordt kan via een telefoontoets laten weten of het op dat moment uitkomt.

Buurtbalie
Het platform de BuurtBalie is in 2014 in de Amsterdamse Indische Buurt opgezet als een antwoord op die vragen uit de buurt. Op een overzichtelijke manier biedt het platform informatie over activiteiten, initiatieven, organisaties en evenementen in de Indische Buurt.

BuurtBoeken
In de oostelijke binnenstad van Amsterdam, het gebied met als postcode 1018, circuleren verschillende buurtboeken. Dit is een bijzonder boek. Een logboek van de buurt. Iedereen die in de buurt woont of werkt mag er iets in schrijven, plakken of tekenen. Het moet wel over de buurt gaan.

Hulpinjebuurt
De website hulpinjebuurt.nl maakt het mogelijk om digitaal hulp te vragen en deze te koppelen aan het aanbod van een buurt-, wijk- of dorpsgenoot.

KopjeSuiker
KopjeSuiker is een sociale buurtplatform, waar mensen op de hoogte kunnen blijven van wat er in hun wijk gebeurt.

Superburen
Superburen.nl is een online community voor buurtbewoners. Een moderne vorm van een praatje over de schutting of een kopje suiker. Sociale interactie binnen handbereik.

Zoiizo
Zoiizo is dé gratis online buurtmarktplaats voor bewoners en ondernemers in Amsterdam Zuidoost. Op de website vinden bewoners vragen en aanbiedingen uit de buurt. Het gaat om personen die iets zoeken of juist iets voor een ander willen doen. Bij zoiizo helpen bewoners elkaar zonder dat er een financiële vergoeding tegenover staat.

Zorgvoorelkaar.com
Zorgvoorelkaar.com biedt een platform waar mensen met een hulpvraag eenvoudig zelf de hulp kunnen vinden die ze nodig hebben. Of het nu gaat om een oudere die gezelschap vindt in de vorm van een vrijwilliger of een moeder die professionele begeleiding zoekt voor haar gehandicapte kind. Zorgvoorelkaar.com biedt voor iedereen een passende oplossing.


Lees ook

  • 8 handige apps voor mantelzorgers

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.