Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Extra 550 miljoen euro voor verhoging energietoeslag naar gemeenten bij septembercirculaire 2022

Gemeenten ontvangen voor het uitkeren van de verhoging van de eenmalige energietoeslag een extra budget van 550 miljoen euro. Daarvan is 500 miljoen euro bedoeld voor de verhoging en 50 miljoen voor de extra uitvoeringskosten. Het extra budget is voldoende voor het uitkeren van een extra bedrag van 500 euro aan alle – circa 800 duizend – huishoudens in Nederland met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum.

Divosa 20 juli 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

De financiering van de eenmalige energietoeslag én de verhoging ervan, vindt plaats via de algemene uitkering van het gemeentefonds. Het budget voor de verhoging van het richtbedrag van de eenmalige energietoeslag van 800 euro naar 1.300 euro wordt door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) bij de septembercirculaire gemeentefonds 2022 verdeeld over de gemeenten. Dat gebeurt ook dit keer aan de hand van de reguliere verdeelsleutel voor de bijzondere bijstand.

Wat vindt Divosa?

Divosa is verheugd dat het ministerie snel boter bij de vis doet en dat gemeenten hiermee verzekerd zijn van adequate financiering van de extra 500 euro per ontvanger van de energietoeslag.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.