Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

FNV: Volgende week stakingen om cao Zorgvervoer en taxi

Volgende week gaan medewerkers in het zorgvervoer staken. Werkgevers lieten vandaag om 12.00 uur een ultimatum verlopen met eisen van medewerkers over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi.

FNV 11 november 2022

Foto: FNV

In het ultimatum werden acties aangekondigd als werkgevers niet op de eisen in zouden gaan. Meindert Gorter, bestuurder FNV Zorgvervoer en taxi: ‘Zeker in deze sector, met zeer betrokken medewerkers, is staken een laatste middel. Het liefst willen de chauffeurs hun passagiers veilig van a naar b brengen, maar ze kunnen niet meer rond komen van hun salaris, er wordt loon ingehouden voor pauzes die niet opgenomen kunnen worden en als chauffeurs ziek worden, worden ze een dag niet uitbetaald en daarna worden ze 30% gekort.’

Overleg

Waar en wanneer gestaakt wordt, is nog niet bekend. ‘Daar gaan we nu over in overleg met onze leden’, aldus Gorter. In de sector werken 22.000 mensen, voornamelijk met een parttime contract van gemiddeld 20 uur per week. De huidige cao loopt af op 31 december 2022. De onderhandelingen voor een nieuwe cao lopen al sinds mei van dit jaar.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.