Menu

Zoek op
rubriek
Zorg&Sociaalweb
0

Gemeente Lelystad komt met plan voor aanpak armoede

Gemeente Lelystad heeft een plan gemaakt voor de aanpak van armoede en voor compensatie van hoge lasten die zijn ontstaan door de inflatie en hoge energieprijzen. Het plan moet ervoor zorgen dat inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties die dat nodig hebben, nog dit jaar een financieel steuntje in de rug krijgen. De gemeenteraad had daarvoor in november 2022 een miljoen euro beschikbaar gesteld.

Gemeente Lelystad 19 januari 2023

Globale verdeling

Het geld is bedoeld voor inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers in Lelystad. Het gaat dan met name om inwoners die vaak niet in aanmerking komen voor bestaande regelingen, maar door hoge kosten onvoldoende rond kunnen komen. Als het aan de gemeente ligt, komt daar 450.000 euro voor vrij. Ook is er 400.000 euro beschikbaar voor de kleinere gesubsidieerde instellingen en (sport)verenigingen die bijvoorbeeld moeite hebben de energierekening te betalen. Stichting Leergeld en Sport & Cultuurfonds krijgen ieder een bedrag van 50.000 euro. Verder komt er 50.000 euro beschikbaar voor voorlichting over financiële en aanverwante regelingen en voor energieadviezen aan ondernemers.

Gelijke kans

Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra: “Na een zware periode van coronamaatregelen is er een energiecrisis gaande die zorgt voor grote financiële uitdagingen. Mensen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen, geen geld meer hebben voor de dagelijkse boodschappen en zelfs hun verwarming uitzetten om geld te besparen. We komen nu met een plan hoe we met dat extra geld inwoners het beste kunnen helpen en ze een steuntje in de rug kunnen geven. Want alle Lelystedelingen verdienen een gelijke kans.”

Het plan ligt nu ter goedkeuring bij de gemeenteraad die daar op korte termijn een besluit over zal nemen. Het bedrag moet in ieder geval in 2023 besteed worden.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.