Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Handreiking over flexibele arbeidsinzet gemeentelijke sector

Arbeidsmarktkrapte is een groot probleem voor gemeenten. In januari 2024 is het VNG-programma Arbeidsmarktkrapte gestart. Het 1e product van het programma is een juridische handreiking waarmee de VNG gemeenten ondersteunt bij flexibele arbeidsinzet in de gemeentelijke sector.

VNG 8 maart 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Samenwerking gemeentelijke sector

De handreiking 'Flexibele arbeidsinzet gemeentelijke sector' zet voor gemeenten op een rij welke vormen van samenwerking mogelijk zijn in de gemeentelijke sector en geeft aan waar rekening mee moet worden gehouden: juridisch, maar ook fiscaal en mededingingsrechtelijk. Ook worden de verschillende vormen van externe inhuur toegelicht.

Cao-afspraak externe inhuur

Tegelijkertijd loopt externe inhuur ook tegen de grenzen aan van wat gemeenten willen. Daarom is er recent een cao-afspraak gemaakt met als doel een betere balans tussen externe inhuur en interne medewerkers.

Verzoek leden voor ondersteuning arbeidskrapte

In 2022 sprak de Algemene Ledenvergadering van de VNG zich uit voor meer (collectieve) ondersteuning vanuit de VNG op de effecten van arbeidsmarktkrapte bij gemeenten. Deze handreiking is daarvan de 1e concrete stap.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

KENNISPARTNER

Bart van Eijck