Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Huisvesting voor vluchtelingen en andere doelgroepen samen

Overal in het land worden woonprojecten gerealiseerd met gecombineerde huisvesting. Statushouders krijgen bijvoorbeeld een woning in hetzelfde project als Nederlandse jongeren.

VNG 13 maart 2017

De statushouders komen in een dergelijke woonvorm veel eerder en veel meer in contact met Nederlanders waardoor ze sneller integreren en de Nederlandse taal leren.

Zo is er bijvoorbeeld in de regio Noord-Veluwe een project van de stichting Kansrijk Wonen. Deze stichting helpt jongeren om op eigen benen te staan. Kansrijk Wonen heeft in de regio zeven woningen. In elk van die huizen wonen vier jongeren zelfstandig samen. En in een van die woningen wonen niet alleen Nederlandse jongeren, maar ook twee Somalische meisjes.

Een ander voorbeeld is het Plan Einstein in de gemeente Utrecht. Kern van het plan is: samen leven en samen werken.

En in Heumen wonen sinds begin 2016 zo’n twintig statushouders, tien jongeren en tien cliënten van zorginstelling Plurijn samen in het pand Broekstaete in het centrum van Malden (gemeente Heumen). Het voorheen leegstaande bedrijfspand aan de Broeksingel is voor een periode van vijf jaar gehuurd door de gemeente.

Hieronder vindt u de links naar een reeks voorbeelden van woonprojecten voor gecombineerde huisvesting.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.