Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Internetconsultatie Wijzigingsvoorstel Regeling Participatiewet, IOAW en IOAZ

Op voorstel van staatssecretaris Nobel (Participatie en Integratie) gaat het wijzigingsvoorstel van de Regeling Participatiewet, IOAW en IOAZ in internetconsultatie. In dit voorstel worden de maatregelen voor het verrekenen uit het wetsvoorstel Participatiewet in Balans uitgewerkt. Deze maatregelen dragen bij aan het oplossen van de (financiële) problemen waar bijstandsgerechtigden mee te maken kunnen krijgen als ze deeltijd gaan werken en hun inkomen uit werk wordt aangevuld met de bijstand.

Rijksoverheid 2 september 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Met dit voorstel wordt een uniforme wijze van berekenen van het netto-inkomen voorgeschreven, waardoor (automatisch) verrekenen op basis van de gegevens uit de polisadministratie mogelijk wordt gemaakt. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat mensen niet meer in alle gevallen maandelijks hun loonstrookje hoeven aan te leveren voor het bepalen van de hoogte van de uitkering.

Daarnaast bevat het voorstel maatregelen voor het eenvoudiger verrekenen van de vakantiebijslag, de eindejaarsuitkering en het keuzebudget. Hiermee wordt voorkomen dat mensen die inkomen hebben naast de bijstandsuitkering door het verrekenen ervan op maandbasis onder de bijstandsnorm terechtkomen.

De internetconsultatie Wijzigingsvoorstel Regeling Participatiewet IOAW (Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers) en IOAZ (Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen) loopt van 2 september 2024 tot 28 oktober 2024.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.