Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Kansrijk Wonen helpt jonge statushouders aan een huis

Stichting Kansrijk Wonen helpt op proef jonge statushouders op eigen benen te staan door het bieden van een gedeeld huis. De stichting heeft hiervoor zeven woningen beschikbaar in de regio Noord-Veluwe en werkt samen met de gemeenten Harderwijk en Ermelo.

VNG 19 september 2016

Vier jongeren wonen samen in het huis en delen alle ruimten, behalve de slaapkamer. De stichting verwacht van de jongeren dat ze naar school of werk gaan. Als dat niet lukt, moeten ze een zinnige dagbesteding zoeken in de vorm van vrijwilligerswerk. De bewoners krijgen in eerste instantie een huurcontract voor een jaar. Daarna stroomt 90 procent door naar zelfstandige woonvormen, de andere 10 procent heeft extra zorg nodig.

Formule

De formule van Kansrijk Wonen is simpel: drie jongeren wonen samen met een hoofdbewoner in één huis. Ze betalen huur aan de stichting. De jongeren zijn 17 jaar of ouder en de hoofdbewoner is een leeftijdgenoot die zijn zaken goed voor elkaar heeft. Daarnaast krijgt elke jongere een coach toegewezen, een vrijwilliger die hem of haar helpt naar een zelfstandig leven.

Mogelijk volgt uitbreiding van het aantal woningen, want Amsterdam, Zwolle en Deventer hebben ook al interesse getoond.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.