Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

'Kwetsbare jongeren hebben integrale zorg nodig'

Gemeenten moeten kwetsbare jongeren integrale ondersteuning bieden gericht op onderwijs, werk, inkomen, zorg, veiligheid en wonen. Dat stelt de Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN) in een oproep aan de Nederlandse gemeenten.

Nederlands Jeugdinstituut 2 februari 2017

SZN maakt zich zorgen over kwetsbare jongeren die meerderjarig worden. De stichting verwijst naar een Kamerbrief waarin staatssecretaris Martin van Rijn van VWS een reeks maatregelen en initiatieven opsomt gericht op deze groep. Die voorbeelden zijn mooi, aldus SZN, maar ze zijn veelal ad hoc en gericht op slechts één leefgebied. Voor kwetsbare jongeren is juist een doortastende, integrale aanpak nodig.

Stichting Zwerfjongeren Nederland wil dat gemeenten meer oog hebben voor de urgentie van de problemen. Er moeten middelen komen om jeugdhulp en volwassenenzorg beter af te stemmen. Gemeenten moeten zorgen dat jongeren in ieder geval een startkwalificatie kunnen halen. En jongeren van 18 tot 21 jaar die niet kunnen terugvallen op ouders hebben voldoende inkomen en betaalbare huisvesting nodig.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.