Menu

Filter op
content
Zorg&Sociaalweb
0

Langer zelfstandig wonen: dossier van de week

De overheid wil dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Gemeenten, woningcorporaties, thuiszorg en andere spelen een belangrijke rol om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. In dit dossier vindt u een selectie van interessante handreikingen, onderzoeken en blogs.

9 december 2016

8 voorbeelden bevorderen eigen regie zelfstandig wonende ouderen
Zowel in Nederland als in het buitenland bestaan verschillende projecten die gericht zijn op het bevorderen van de eigen regie en zelfredzaamheid van zelfstandig wonende ouderen. In het rapport Ouderen van de toekomst van Nivel uit 2014 worden 8 interessante voorbeelden beschreven.

10 adviezen langer zelfstandig wonen
Hoe kunnen ouderen in uw gemeente langer zelfstandig blijven wonen? In hoeverre voorziet uw beleid in een behoefte van ouderen om langer zelstandig thuis te blijven wonen? In het rapport "Nieuwe woonvormen voor de ouderwordende samenleving" 10 praktische adviezen voor het faciliteren van nieuwe woonvormen.

Huurders met dementie
Als je regelmatig de weg kwijt bent in je hoofd, je huis en je omgeving is het extra noodzakelijk, dat je huis en omgeving op orde zijn. Dat er mensen zijn die je zo nodig bij de hand pakken en weer de weg wijzen. Dit is in een notendop het probleem van mensen die gaan dementeren. Wat kunnen woningcorporaties doen, om de woonkwaliteit voor huurders met dementie te verbeteren?

Woonzorgconcepten in het buitengebied
Is het wensenlijk om woonzorgconcepten voor ouderen in het buitengebied van Noord-Brabant te realiseren? Op verzoek van de provincie Noord-Brabant deed BrabantAdvies onderzoek. BrabantAdvies heeft - tegen de achtergrond van een vergrijzende bevolking - de verschillende kanten van de (on)mogelijkheden van woonzorgconcepten in het buitengebied op een rij gezet.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.