Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Meer aandacht voor leerlingenvervoer leidt tot verbeteringen

De VNG heeft zich er hard voor ingezet om gemeenten te helpen bij het verbeteren van leerlingenvervoer. Samen met gemeenten en landelijke partijen hebben we een nieuwe modelverordening, handreikingen en webinars opgeleverd. Dit heeft gezorgd voor meer bewustzijn en gerichte acties binnen gemeenten.

VNG 13 september 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Goede voorbeelden

Een aantal gemeenten, zoals Valkenswaard, heeft bijvoorbeeld meer nadruk gelegd op de zelfredzaamheid van leerlingen door gesprekken te voeren met de ouders en mogelijkheden te bieden zoals e-bikes. Hoewel er in het georganiseerde taxivervoer soms nog problemen worden ervaren, wordt er continu gewerkt aan verbeteringen, zoals het opzetten van regionale werkgroepen en het aanpassen van schooltijden om chauffeurstekort aan te pakken. Andere gemeenten, zoals Velsen en Haarlem, hebben nieuwe initiatieven geïntroduceerd zoals het inzetten van vrijwilligersvervoer en het opzetten van lokale klankbordgroepen met ouders en scholen.

Blijven werken aan oplossingen voor knelpunten

De VNG erkent dat er nog steeds uitdagingen zijn, vooral door het landelijke tekort aan chauffeurs en de grote afstanden die overbrugd moeten worden om passend onderwijs te bereiken. Dit vraagt om een realistische verwachting van alle betrokken partijen, waaronder ouders, scholen en gemeenten.

We blijven ons inzetten om samen met gemeenten, het onderwijs en vervoerders te werken aan oplossingen voor de knelpunten in het leerlingenvervoer. De VNG benadrukt dat elke oplossing tijd en geduld vergt. We staan open voor verdere suggesties en blijven graag in gesprek met alle partijen om gezamenlijk te werken aan verbeteringen in het leerlingenvervoer.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.