Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

'Nederland moet investeren in dementievriendelijke buurten'

Alzheimer Nederland is het eens met verpleegkundige Teun Toebes en filmmaker Jonathan de Jong, makers van de documentaire Human Forever; de zorg voor mensen met dementie kan en moet anders.

Alzheimer Nederland 15 januari 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Teun Toebes geeft in zijn documentaire inspirerende alternatieven voor het verpleeghuis. Maar een groot deel van de mensen met dementie, 70 procent, woont thuis en die zorg kan nog beter en moet ook beter. En daar hebben wij als Alzheimer Nederland een concreet en uitgewerkt idee bij: investeer in dementievriendelijke buurten.

In zo’n buurt zijn veel plekken om elkaar te ontmoeten, buren en bijvoorbeeld winkelpersoneel zijn getraind en huizen aangepast. Dementievriendelijke buurten maken dat we mantelzorgers ontlasten én mensen minder uren zorg nodig hebben, bovendien stelt het verhuizing naar het verpleeghuis uit. Dat is belangrijk want met het personeelstekort en de groeiende groep mensen met dementie is er straks niet genoeg zorgpersoneel om voor hen te zorgen. En minstens even belangrijk, mensen met dementie blijven op deze manier onderdeel uitmaken van onze samenleving.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.