Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Uitbetaling afkoopsom regresrecht Wmo

Begin november betaalt de VNG de afkoopsom uit aan de gemeenten die deelnemen aan de regresovereenkomst Wmo. Gemeenten ontvangen voor 2017 een bedrag van € 0,6084 per inwoner. De uitbetaling gebeurt op basis van het inwonertal per 1 januari 2017.

VNG 23 oktober 2017

U ontvangt van ons een brief (creditfactuur) waarin het bedrag vermeld staat dat uw gemeente ontvangt voor de kosten die u maakt voor de Wmo-voorzieningen voor regrescliënten. Het is de bedoeling dat u er zelf voor zorgt dat het bedrag terecht komt bij de gemeentelijke afdeling die de Wmo-voorzieningen verstrekt.

Het regresrecht

Het regresrecht stelt gemeenten in staat de kosten voor Wmo-voorzieningen te verhalen op een derde bij wettelijke aansprakelijkheid, in het geval van een ongeval dat tot de beperkingen heeft geleid. Gemeenten komen daarbij meestal uit bij een aansprakelijkheidsverzekeraar. De VNG en het Verbond van Verzekeraars sloten voor 2015, 2016 en 2017 een overeenkomst waarmee de verzekeraars het regresrecht afkopen. Binnenkort gaan de VNG en het Verbond van Verzekeraars onderhandelen over de overeenkomst voor 2018.

Veelgestelde vragen overeenkomst afkoop regresrecht Wmo

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.