Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Vijf kwetsbare jongeren krijgen basisinkomen

Vijf kwetsbare jongeren krijgen een jaar lang een basisinkomen van ruim duizend euro per maand, om hen de ruimte te geven te bouwen aan hun toekomst. Dit 'Bouwdepot' is een initiatief van de Stichting Zwerfjongeren Nederland.

Nederlands Jeugdinstituut 12 maart 2020

Het Bouwdepot is een proef om te bekijken welke invloed financiële zekerheid heeft op de toekomst van kwetsbare jongeren tussen 18 en 21 jaar. Het gaat om jongeren die formeel nog financieel afhankelijk zijn van hun ouders, maar geen financiële steun van hen krijgen. Het doel is te voorkomen dat jongeren dakloos worden, in de criminaliteit belanden of schulden maken.

De jongeren krijgen twaalf maanden lang 1.050 euro per maand. Ze mogen zelf bepalen waar ze het geld aan besteden. Ze moeten wel een plan opstellen met de doelen die ze tijdens die twaalf maanden willen realiseren. Daarbij krijgen ze begeleiding. Zo wil een thuisloze deelnemer aan de proef zijn schulden aflossen en sparen om een eigen kamer te kunnen huren. Dan kan hij tot rust komen en een opleiding of werk zoeken.

Het Bouwdepot wordt betaald door Stichting Doen, FNO, Kansfonds en Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.