Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

'We willen allemaal een veilige en gezonde omgeving voor onze kinderen en ouderen'

De gemeente Houten start een partnership met PONT | Zorg & Sociaal. Teammanager Denise Calje vertelt onder andere over de grootste uitdagingen in het sociaal domein. ''De gemeente Houten staat voor de uitdaging de kwaliteit van onze voorzieningen van theater en sportveld tot aan zorg hoog te houden. ''

8 mei 2024

Wat zijn de actuele thema’s waar jullie op dit moment veel mee bezig zijn?

Samen met onze inwoners bouwen we aan een toekomstbestendig Houten. Daarvoor is sociale kracht nodig. Het team Samenleven versterk deze kracht door een gelijkwaardige kans voor de jeugd, nabuurschap in de wijk en ondersteuning van ouderen.

We werken aan een veilige en prettige wijken en buurten voor jong en oud. Jeugdigen groeien het beste thuis op, tenzij het echt niet anders kan. We zoeken naar ondersteuning in de eigen familie, vrienden en buurtgenoten bij vragen over opvoeden, opgroeien en meedoen in de samenleving. Wanneer het niet gaat, is de juiste hulp voor jong en oud in de buurt beschikbaar. Samen met het onderwijs, zorg en politie houden we de buurt leefbaar voor iedereen.

Leren en werken zijn een belangrijke voorwaarde om mee te doen. Wanneer er geldzorgen zijn, geen werk of andere problemen helpen we onze inwoners naar leren en werken. We werken samen met vele partners aan een stabiele basis voor bestaanszekerheid. Daardoor ontplooit iedereen zijn talent. Veel jongeren ervaren ongezonde stress en prestatiedruk. Zij doen niet meer mee en verlaten het onderwijs zonder diploma. Dit is onwenselijk. We werken daarom met scholen en verenigingen aan het voorkomen van ongezonde stress en prestatiedruk.

Kan je iets vertellen over actuele thema’s waar jullie je op dit moment veel mee bezighouden?

De gemeente Houten staat voor de uitdaging de kwaliteit van onze voorzieningen van theater en sportveld tot aan zorg hoog te houden. Daarbij zijn keuzes noodzakelijk om deze voorzieningen toegankelijk te houden. Met onze partners bespreken we wat mensen zelf kunnen doen en waar we met elkaar oplossing voor moeten bedenken. Van de zorg tot aan het betaalbaar houden van sport en cultuur. Het vraagt om het overzien van het geheel, een onafhankelijke positie en standvastigheid in discussies met de samenleving samen met het college en de raad.

Welke ontwikkelingen moeten we volgens jullie zeker in de gaten houden?

We willen allemaal een veilige en gezonde omgeving voor onze kinderen en ouderen. Om dat voor elkaar te krijgen zijn keuzes noodzakelijk. Dit is niet altijd makkelijk. Het moeilijke gesprek over wat we bijvoorbeeld van ouders en mantelzorgers mogen verwachten is daarbij essentieel. Hoe we het grote geheel blijven overzien, en tegelijk open blijven staan voor het persoonlijke verhaal van onze inwoners vraagt de komende jaren onze aandacht.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.