Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Wijkdeal De Wijert presenteert nieuwe wijkgids

Succesvolle projecten Wijkvernieuwing voor, door én met bewoners. Vanaf dinsdag 7 april verspreidt Wijkdeal De Wijert een nieuwe wijkgids met resultaten van succesvolle projecten voor, door én met bewoners in De Wijert. De Wijkdealgids beschrijft de unieke samenwerking tussen wijkbewoners, ondernemers, gemeente, woningcorporaties, onderwijs en andere organisaties. Samen werken zij aan de toekomst van de wijk.

Gemeente Groningen 7 april 2020

Wijkdeal De Wijert

Wethouder Wijkvernieuwing, Roeland van der Schaaf: "Wijkdeal De Wijert is een goed voorbeeld van Wijkvernieuwing; een langlopende en samenhangende aanpak voor de wijk ontwikkeld en bedacht door alle betrokken partijen in De Wijert. Belangrijk in de aanpak is dat fysieke ingrepen bijdragen aan het verstevigen van de sociale basis in de wijk. Een stevige sociale basis maakt het mogelijk voor alle bewoners om in de eigen wijk gezond en gelukkig op te kunnen groeien en samenleven. De Groningse Wijkvernieuwing bevat veel van de bouwstenen die wijkgericht beleid effectief maken. Dat blijkt ook weer uit recent onderzoek door Platform31 naar de dynamiek van leefbaarheid in kwetsbare wijken waarin ook de Groningse wijkaanpak is onderzocht."

Verhalen uit de wijk

In de Wijkdealgids 2020 staan verhalen van bevlogen bewoners en professionals over wat er allemaal al bereikt is in De Wijert en welke projecten en activiteiten op stapel staan. Wijkwethouder Zuid, Glimina Chakor: "Mooie voorbeelden zijn het bewonersbedrijf, diverse activiteiten voor de aanpak van armoede en eenzaamheid, een leerwerktraject in het groen, de aanpak van verkeersknelpunten, sloop en nieuwbouw van ruim 200 woningen en een bewustwordingscampagne voor duurzaam energiegebruik. Het zijn deze successen en deze aanpak om samen de wijk leefbaarder, veiliger en groener te maken, die ik als wijkwethouder wil doorzetten."

Wijkvernieuwing is de Groningse aanpak voor vitale en leefbare wijken en dorpen. De inbreng en betrokkenheid van bewoners staan voorop. De gemeente en de vijf woningcorporaties werken hierbij samen met bewoners, het WIJ-team, scholen en andere partijen in de wijk en in het dorp. Samen zorgen zij ervoor dat iedereen tot zijn recht komt en op een gelijkwaardige manier kan deelnemen aan de samenleving.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.