Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Nieuwe afspraken over bovenregionale plaatsing vrouwenopvang

Als de situatie zo onveilig is dat slachtoffers van huiselijk geweld niet in de eigen gemeente/regio kunnen verblijven, dan hebben zij recht op hulp en opvang in een andere regio. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt over deze 'bovenregionale plaatsingen' in de vrouwenopvang.

VNG 2 mei 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Beleidskader bovenregionale plaatsing vrouwenopvang

De afspraken zijn vastgesteld door de centrumgemeenten vrouwenopvang en de leden van het Landelijk Netwerk Vrouwenopvang en vastgelegd in het Beleidskader bovenregionale plaatsing in de vrouwenopvang. De afspraken zijn een actualisatie van het beleidskader ‘Landelijke in-, door- en uitstroom van crisisopvang en opvang in acute crisissituaties’ uit 2016. Ze worden periodiek tegen het licht gehouden en waar nodig bijgesteld, onder meer op basis van beleidsontwikkelingen en monitorgegevens.

Reikwijdte van de afspraken

Het Beleidskader heeft betrekking op de rol van gemeenten en van vrouwenopvangorganisaties in de opvang van slachtoffers van huiselijk geweld die vanwege directe- en/of structurele onveiligheid niet in hun eigen regio kunnen verblijven en daarom in een andere regio worden opgevangen. De afspraken gaan over de in-, door- en uitstroom en financiering.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.