Menu

Filter op
content
Zorg&Sociaalweb

0

Handreiking ‘Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein’ gelanceerd

In Nederland groeit één op de dertien kinderen op in armoede. Professionals in het sociaal domein spelen een belangrijke rol in de bestrijding van kinderarmoede. Daarom is in opdracht van onder andere het ministerie van SZW en Divosa de handreiking ‘Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein’ ontwikkeld. Op dinsdag 22 juni is de handreiking officieel gelanceerd.

Divosa 24 juni 2021

Denk- en werklijnen

In de handreiking beschrijven lectoren Mariëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam) en Annelies Kassenberg (Hanzehogeschool Groningen) voor professionals in het sociaal domein concrete werkwijzen voor het omgaan met kinderarmoede. Zij brachten die in kaart met professionals, onderzoekers en ervaringswerkers.

In de handreiking komen verschillende denk- en werklijnen uit het sociaal domein samen. Dat maakt het een zeer praktisch toepasbaar document voor professionals die werken met gezinnen in armoede en/of met geldzorgen, van schuldhulpverleners tot gezinscoaches en van klantmanagers werk en inkomen tot jongerenwerkers. Maar ook uit het onderwijs en andere sectoren die raken aan het sociaal domein klinkt het voornemen om met de handreiking aan de slag te gaan.

Belangrijke boodschappen

Demissionair minister van Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SZW) Wouter Koolmees en Romy Groot (als ervaringsdeskundige bekend van de SIRE-campagne ‘Laten we het daar eens over hebben’) schreven beiden een voorwoord en geven de lezer daarin enkele belangrijke boodschappen mee.

Bekijk hier de handreiking Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.