Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

8 apps voor mensen met dementie

Apps zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Ook voor mensen met dementie en hun mantelzorgers zijn er veel handige apps beschikbaar. Wij selecteerden 8 slimme apps.

21 januari 2016

Alzheimer Assistent
In 2013 lanceerde Alzheimer Nederland de app Alzheimer Assistent voor mensen die zorgen voor iemand met dementie. In de Alzheimer Assistent staat informatie in tekst én in video over meer dan 60 onderwerpen. Deze adviezen worden gegeven door experts en mantelzorgers.

ClockAid
De Clockaid geheugenklok is speciaal voor mensen met geheugenproblemen, beginnende Alzheimer of dementie. Clockaid biedt helder zicht op de tijd, dag, dagdeel, datum en het weer.

Dementia App
De dementia-App helpt bij het ontzorgen van mensen met dementie en hun directe omgeving. Met de dementia-App kunnen mantelzorgers op afstand de agenda van de gebruiker bijhouden.Door middel van beeldbellen kan er eenvoudig en geregeld contact zijn. Ook is het mogelijk om, ter plekke of op afstand, samen een fotoalbum met dierbare herinneringen door te bladeren of een spelletje te spelen.

Dementie en herinneringen
Reminiscentie is het ophalen van herinneringen. De Nederlandstalige app Reminiscentie bij dementie bevat vele oude foto's, geluiden en beelden om samen oude herinneringen op te halen.

Digitaal dieren kijken
Het kijken naar dieren is voor veel mensen ontspannend. Het spel Pocket Pond laat je naar vissen kijken terwijl er ontspannende muziek klinkt.

Gekleurde cirkels
Een caleidoscoop is een buis die mooie veranderende cirkels toont. Dit effect kan de speler maken via de app Kaleidoscoop.

Legpuzzel
Er zijn erg veel app's om digitaal legpuzzels te maken. Een voorbeeld is Jigzo, waarmee je puzzels kunt maken van bestaande foto's.

Villa Dementia
De app heeft als doel om Facebookgebruikers die niet of nauwelijks te maken hebben met dementie, heel even de (mogelijke) impact van dementie in het dagelijks leven te laten ervaren.

Lees ook

  • 8 handige apps voor mantelzorgers

  • 8 handige sites voor burenhulp

  • Dossier dementie

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.