Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Aanwijzing voor De Zorg van Toen locatie Het Fraterhuis in De Bilt

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft De Zorg van Toen te De Bilt locatie het Fraterhuis een aanwijzing gegeven. De Zorg van Toen biedt verpleeghuiszorg, thuiszorg en dagbesteding. De zorgorganisatie heeft 5 locaties verdeeld over de provincies Friesland, Drenthe, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. De inspectie ziet een groot risico voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Sinds 11 juli 2024 is De Zorg van Toen failliet verklaard. De Zorg van Toen moet desondanks de risico’s binnen 1 maand wegnemen, aangezien zij nog zorg aan cliënten verlenen.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd 14 augustus 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dit is er aan de hand

Op 30 mei bezocht de inspectie De Zorg van Toen op locatie Fraterhuis St. Jozef. Dit naar aanleiding van signalen die de inspectie ontving over de kwaliteit en veiligheid van de zorg en onrust binnen de organisatie.

De inspectie maakt zich grote zorgen over inzet van voldoende deskundige zorgverleners. De Zorg van Toen moet ervoor zorgen dat het aantal zorgverleners en hun deskundigheid aansluit op het aantal cliënten en de zorg die zij nodig hebben. Ook moet De Zorg van Toen kunnen aantonen dat zorgverleners bekwaam zijn voor het uitvoeren van risicovolle handelingen en het geven van medicijnen.

Hoe nu verder

Vanwege de ernst van de situatie heeft de inspectie een aanwijzing gegeven. Dat is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. De Zorg van Toen moet uiterlijk 30 augustus voldoen aan de norm van de aanwijzing.

Documenten

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.