Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Aanwijzing voor Infinitascare in Rotterdam

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Infinitascare een aanwijzing gegeven. De begeleiding die Infinitascare biedt vertoont al langere tijd tekortkomingen. Binnen 4 maanden moet Infinitascare die tekortkomingen wegnemen. Tot die tijd mag Infinitascare geen nieuwe cliënten aannemen.

IGJ 12 juli 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dit is er aan de hand

Op 17 juli 2023 stelde de inspectie Infinitascare onder verscherpt toezicht. Op 23 januari 2024 bracht de inspectie een onaangekondigd bezoek aan Infinitascare om te toetsen of Infinitascare voldoet aan de gestelde eisen. Het is Infinitascare niet gelukt om tijdens het verscherpt toezicht alle tekortkomingen weg te nemen.

Zo zet Infinitascare veel onervaren zorgverleners of zorgverleners in die nog in opleiding zijn, terwijl de zorgvraag van de cliënten complex is. De risico’s die spelen bij de cliënten worden niet voldoende in kaart gebracht. Dit is nodig om professionele afwegingen te kunnen maken over de benodigde zorg. Ook wordt er niet met regelmaat gereflecteerd op de geboden zorg. En worden incidenten niet altijd gemeld of met het team besproken. Dit is belangrijk om van te leren. Daarnaast ziet de inspectie nog steeds dat er niet genoeg kennis is van de Wet zorg en dwang (Wzd). Tenslotte ziet de inspectie in het betrekken van de cliëntenraad en de cliëntvertegenwoordigers bij de zorg een belangrijk aandachtspunt.

Hoe nu verder

Om af te dwingen dat Infinitascare alsnog de noodzakelijke verbeteringen doorvoert, legt de inspectie nu een aanwijzing op. Hiermee is het verscherpt toezicht tot een einde gekomen. Infinitascare moet uiterlijk 27 oktober 2024 voldoen aan de aanwijzing. Als het nodig is, kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.