Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Aanwijzing voor Stichting Zorg en Zelfstandigheid te Winschoten

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting Zorg en Zelfstandigheid te Winschoten een aanwijzing gegeven. De zorg die Zorg en Zelfstandigheid biedt vertoont grote tekortkomingen. Zorg en Zelfstandigheid moet binnen 3 maanden voldoen aan de normen uit de aanwijzing.

IGJ 22 juli 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dit is er aan de hand

Op 23 april bezocht de inspectie Zorg en Zelfstandigheid. Dit was een vervolgbezoek na een eerder bezoek in november 2023. Zorg en Zelfstandigheid zou toen aan de slag gaan met het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. De inspectie concludeert dat Zorg en Zelfstandigheid nog steeds niet aan de normen voor goede zorg voldoet. Doordat de tekortkomingen al een langere periode duren ontstaan er risicovolle situaties.

Zo krijgen de cliënten niet altijd de zorg die zij nodig hebben. Daarbij krijgen de cliënten veel eigen regie, wat gezien hun zorgbehoefte kan leiden tot een ernstig nadeel. Verder ziet de inspectie dat Zorg en Zelfstandigheid de (mogelijke) risico’s niet in kaart brengt, evalueert en vastlegt. Ook is Zorg en Zelfstandigheid niet in het bezit van actuele zorgafspraken en de voortgang van de zorg wordt niet altijd goed gerapporteerd.

Hoe nu verder

De inspectie heeft er onvoldoende vertrouwen in dat Zorg en Zelfstandigheid zonder ingrijpen van de inspectie de noodzakelijke verbeteringen doorvoert. Daarom geeft de inspectie een aanwijzing. Dat is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht maatregelen te nemen om de zorg te verbeteren. Zorg en Zelfstandigheid moet uiterlijk 19 september 2024 voldoen aan de aanwijzing. Als het nodig is kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.