Menu

Zoek op
rubriek
Zorg&Sociaalweb
0
Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht. Deze wet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong). De Participatiewet heeft als doel zoveel mogelijk mensen naar werk toe te leiden. Iedereen die kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Participatiewet.

Divosa: Nieuwe handreiking breed offensief voor gemeenten

In opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft Stimulansz een handreiking breed offensief geschreven, met informatie over de wijzigingen in de Participatiewet in het kader van het breed offensief. Met het breed offensief worden maatregelen voorgesteld om meer mensen met een beperking aan een baan te helpen en aan het werk te houden.

Divosa 11 november 2022

De handreiking dient als informatiebron en ondersteunt gemeenten bij de implementatie. In de handreiking zijn handvatten en inspiratie voor beleidskeuzes en uitvoering opgenomen. De handreiking is te vinden op de website van Stimulansz.

Modelverordening

Voor het einde van dit jaar publiceert de VNG de modelverordening rond dit onderwerp.

Meer informatie

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.