Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Drie locaties van De Zorgtafel onder verscherpt toezicht

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft 3 locaties van De Zorgtafel onder verscherpt toezicht gesteld. Op de locaties Bouwenputseweg te Wolphaartsdijk, Torenstraat te Serooskerke en Zorgboerderij De Markies te Biervliet zijn er grote tekortkomingen in de kwaliteit van de zorg. De Zorgtafel moet de tekortkomingen op de locaties binnen een halfjaar wegnemen.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd 16 juli 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dit is er aan de hand

De inspectie bracht in maart en april 5 bezoeken aan de 3 locaties van De Zorgtafel. Tijdens die bezoeken ziet de inspectie grote tekortkomingen in de zorg op het gebied van persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverleners en het sturen op de kwaliteit en veiligheid van de zorg. De tekortkomingen komen grotendeels op alle 3 de locaties overeen.

De inspectie ziet dat het bestuur van De Zorgtafel zich bewust is van de noodzaak tot verbeteren. Ook is er al een aantal acties in gang gezet. Omdat er veel te verbeteren valt op meerdere locaties blijft de inspectie de voortgang intensief volgen.

Hoe nu verder

De zorgtafel moet uiterlijk 4 januari 2025 voldoen aan de normen voor goede zorg. De inspectie volgt het verbeterproces nauwgezet tijdens het verscherpt toezicht. Als het nodig is, kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.