Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Eenzaamheid centraal tijdens Dutch Design Week

De Dutch Design Week die van 22 tot 30 oktober plaatsvindt in Eindhoven, stond op 28 oktober in het teken van het bestrijden van eenzaamheid. Een honderdtal jonge, getalenteerde ontwerpers gaan oplossingen bedenken hoe eenzaamheid onder senioren nog beter bestreden kan worden. Dit gebeurt in een zogeheten hackton waarbij zij gedurende een dag proberen (marathon) een maatschappelijke probleem te tackelen (hacken) door middel van brainstormsessies

ANBO 28 oktober 2016

Verantwoordelijkheid van ons allen

Directeur-bestuurder Liane den Haan: “Ondanks alle beleidsplannen en goede doelen die eenzaamheid willen terugdringen zie je dat eenzaamheid steeds vaker voorkomt. Zeker nu mensen meer en meer op hoge leeftijd zelfstandig thuis blijven wonen ligt eenzaamheid op de loer. Daar moeten we voor waken. We zijn met zijn allen verantwoordelijk dat deze mensen niet in een sociaal isolement terecht komen. Wij vinden het een eer om hierover mee te denken en hopen dan ook dat de jonge ontwerpers van verschillende universiteiten uit heel Nederland met nieuwe, creatieve oplossingen komen waar wij mee aan de slag kunnen.”

Eenzaamheid verdeelt over vier subthema’s

Het thema eenzaamheid is opgedeeld is vier subthema’s: werken, wonen, gezondheid en publieke ruimte. Voor elk van deze onderdelen gaan de ontwerpers oplossingen bedenken. De organisatie achter de uitgebreide brainstormsessie is Design For Humanity. Vorig jaar stond de vluchtelingencrisis centraal tijdens de hackaton. Toen deden 80 ontwerpers mee en waren er aan het eind van de dag 150 ideeën bedacht.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.