Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Einde aanwijzing voor zorgboerderij Zonnehoeve in Zeewolde, want de zorg is gestopt

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor Zonnehoeve Zeewolde CV beëindigd. In de aanwijzing uit november 2023 stond dat Zonnehoeve Zeewolde CV de zorg moest verbeteren. Op 5 maart moest de zorgboerderij direct de zorgverlening stoppen omdat er grote risico’s waren voor de cliënten. Door het bevel van 5 maart moest Zonnehoeve alle cliënten overdragen. Inmiddels zijn er geen cliënten meer op het terrein die zorg krijgen waar de inspectie toezicht op houdt (volgens de Wet langdurige zorg, Wlz). Daardoor vervalt ook de aanwijzing.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd 29 april 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dit is er aan de hand

Op 21 november 2023 gaf de inspectie Zonnehoeve Zeewolde CV een aanwijzing. De zorgboerderij moest binnen 4 maanden voldoen aan de normen voor goede zorg. Op 5 maart 2024 legde de inspectie een bevel op. Zonnehoeve Zeewolde CV moest onmiddellijk de zorgverlening stoppen omdat er geen professionele begeleiding meer was. Daarmee was er een acuut risico voor de cliënten, die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Een dag later heeft het zorgkantoor een andere zorgaanbieder aangesteld die tijdelijk zorg verleende aan de cliënten die toen nog op het terrein van Zonnehoeve Zeewolde CV verbleven. Inmiddels hebben die cliënten een andere plek en andere zorg gevonden.

Hoe nu verder

Zonnehoeve Zeewolde CV verleent geen zorg meer volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz). Ook is de zorgaanbieder niet van plan opnieuw met zorgverlening te gaan starten. Daarom is de aanwijzing van de inspectie gestopt.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.