Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Einde aanwijzing en last onder dwangsom voor Eerstelijnzorg in De Bilt, want de zorg is gestopt

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing en de last onder dwangsom voor Eerstelijnzorg in De Bilt deels beëindigd. Eerstelijnzorg is gestopt met het verlenen van zorg. Hiermee voldoet de thuiszorgaanbieder aan 2 onderdelen van de aanwijzing en volledig aan de last onder dwangsom.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd 20 augustus 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dit was er aan de hand

Op 14 mei 2024 heeft de inspectie Eerstelijnzorg een aanwijzing gegeven. De zorg van Eerstelijnzorg bracht risico’s met zich mee voor de veiligheid van de cliënten. Daarom moest Eerstelijnzorg voor 29 mei stoppen met het bieden van wijkverpleging en alle cliënten zorgvuldig overdragen aan een andere zorgaanbieder. Op 30 en 31 mei constateerde de inspectie dat de zorg niet was gestaakt. Ook kon de inspectie niet vaststellen dat Eerstelijnzorg voldeed aan de normen uit de aanwijzing. Om af te dwingen dat de thuiszorgaanbieder alsnog aan de aanwijzing zou voldoen, legde de inspectie een last onder dwangsom op.

Hoe nu verder?

Eerstelijnzorg is per 1 juli 2024 gestopt met het leveren van zorg aan cliënten op basis van de Zorgverzekeringswet (Zvw) of de Wet op de langdurige zorg (Wlz). Hiermee heeft Eerstelijnzorg voldaan aan de opgelegde last onder dwangsom binnen de gegeven termijn. Dit betekent dat zij de dwangsom niet hoeft te betalen. Hiermee is het dwangsomtraject tot een einde gekomen.

De inspectie blijft hoge risico’s zien bij het weer starten van de zorgverlening en het beperkte vertrouwen in de verbeterkracht. Om die reden blijft het laatste deel van de aanwijzing van kracht. Dit betekent dat Eerstelijnzorg pas weer mag starten met het verlenen van zorg vanuit de Zvw of Wlz als door de inspectie is vastgesteld dat aan de voorwaarden van goede zorg zoals geformuleerd in de aanwijzing wordt voldaan.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.