Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Einde aanwijzing PZP Healthcare in Rotterdam

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor PZP Healthcare beëindigd. De thuiszorgaanbieder heeft de afgelopen 4 maanden de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) 17 juli 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dit was er aan de hand

Op 9 juni 2023 stelde de inspectie PZP Healthcare onder een verscherpt toezicht van een halfjaar. Onder meer omdat zorgplannen en rapportages niet actueel waren en medicatie niet volgens de richtlijnen gegeven werden. Het lukte de thuiszorgaanbieder niet om tijdens dit verscherpt toezicht alle nodige verbeteringen door te voeren. Daarom gaf de inspectie op 19 januari 2024 een aanwijzing.

Dit heeft PZP Healthcare gedaan

PZP Healthcare heeft alle clientdossiers bekeken en waar nodig aangepast. Deze sluiten aan op de actuele situatie van de cliënten. De zorgverleners houden dagelijks de dossiers bij. Daarnaast ziet de inspectie dat PZP Healthcare het beleid over medicatie heeft aangepast. De zorgverleners werken volgens deze afspraken. Ook worden incidenten gemeld en geanalyseerd. Tot slot kan PZP Healthcare nu aantonen dat alle zorgverleners bevoegd en bekwaam zijn voor de werkzaamheden die zij verrichten.

Hoe nu verder?

PZP Healthcare voldoet grotendeels aan de normen die gelden voor goede en veilige zorg. Daarmee heeft de inspectie de aanwijzing beëindigd. De inspectie bezoekt PZP Health Care binnenkort opnieuw om te toetsen zij aan alle normen voldoet.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.