Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Einde aanwijzing voor Stichting De Drijvende Ambachtsschool in Terwolde, want de zorg is gestopt

Stichting De Drijvende Ambachtsschool is gestopt met het bieden van jeugdhulp. Daarmee is de aanwijzing die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had opgelegd aan de woonlocatie in Terwolde geëindigd.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd 13 augustus 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dit was er aan de hand

Op 8 mei 2024 gaf de inspectie De Drijvende Ambachtsschool een aanwijzing. De inspectie zag ernstige tekortkomingen in de jeugdhulp van de aanbieder. Onder meer door het gebrek aan professioneel afwegen van risico’s, de inzet van vrijheidsbeperkende maatregelen zonder wettelijke grondslag en de inzet van niet-geregistreerde en ongekwalificeerde medewerkers. De Drijvende Ambachtsschool moest die tekortkomingen voor 25 september wegnemen.

Dit is er gebeurd

De inspectie stelt vast dat De Drijvende Ambachtsschool geen jeugdhulp meer biedt op de locatie Terwolde. Dit brengt met zich mee dat De Drijvende Ambachtsschool geen jeugdhulpaanbieder in de zin van de Jeugdwet.

Hoe nu verder?

Omdat De Drijvende Ambachtsschool geen jeugdhulp meer biedt, is de aanwijzing komen te vervallen. Mocht de stichting toch weer jeugdhulp willen aanbieden, verwachten we dat zij de inspectie informeert.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.