Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Einde verscherpt toezicht op de Mutsaersstichting in Venlo

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op de Mutsaersstichting in Venlo beëindigd. De Mutsaersstichting heeft het afgelopen half jaar verbeteringen doorgevoerd.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd 12 augustus 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dit was er aan de hand

Sinds 2 januari stond de Mutsaersstichting voor een half jaar onder verscherpt toezicht. Dit omdat er grote tekortkomingen waren in de jeugdhulp. Bijvoorbeeld het pedagogisch klimaat in de groepen, het inschatten van risico’s en de cultuur binnen de organisatie. Ook waren er zorgen over de financiële situatie van de instelling.

Dit heeft de Mutsaersstichting gedaan

De Mutsaersstichting heeft het afgelopen half jaar hard gewerkt om de jeugdhulp te verbeteren. De inspectie ziet duidelijke vooruitgang op verschillende gebieden. Zo is er nu meer ruimte voor reflectie en open gesprekken. Ook ziet de inspectie gedreven, betrokken en gemotiveerde medewerkers.

Hoe nu verder

Ondanks het harde werk is er nog verbetering nodig. De instelling heeft meer tijd nodig om alle verbeteringen door te voeren en vast te houden. Maar de inspectie heeft voldoende vertrouwen in de verbeterkracht van de Mutsaersstichting om deze verbeteringen verder door te voeren. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.