Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

Einde verscherpt toezicht voor Jeugdkliniek Zoetermeer (Onderwijs Wijzer)

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Jeugdkliniek Zoetermeer (voorheen Onderwijs Wijzer) beëindigd. Jeugdkliniek Zoetermeer biedt hulp aan jongeren van 4 tot 18 jaar die zijn vastgelopen in het onderwijs. De afgelopen 7 maanden heeft de jeugdkliniek een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) 29 juli 2024

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Dit was er aan de hand

Op 1 november werd Jeugdkliniek Zoetermeer onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie zag toen veel tekortkomingen. Bijvoorbeeld dat de jeugdhulpaanbieder vrijheidsbeperkende maatregelen toepaste, wat niet is toegestaan in de open jeugdhulp. Ook werd er niet voor alle jongeren een persoonlijk plan met risico’s en doelen bijgehouden. Die tekortkomingen moest de jeugdhulpaanbieder binnen 7 maanden wegnemen.

Dit heeft Jeugdkliniek Zoetermeer gedaan

De Jeugdkliniek heeft een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Zo sluit de hulp nu beter aan bij de behoefte van de jongere. Ook ziet de inspectie verbeteringen op het gebied van deskundigheid van de hulpverleners en op het gebied van methodisch werken.

Hoe nu verder?

Jeugdkliniek Zoetermeer heeft verbeterkracht getoond en vooruitgang geboekt. De inspectie heeft voldoende vertrouwen in de voortgang van de ontwikkelingen om het verscherpt toezicht te beëindigen. Omdat de verbeteringen nog pril zijn, zal de inspectie de voortgang blijven volgen in het reguliere toezicht.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.