Menu

Filter op
content
PONT Zorg&Sociaal

0

IGJ: Einde verscherpt toezicht voor De Trans in Emmen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Stichting De Trans, Leeuwerikenveld 5 in Emmen gestopt. De locatie voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) heeft het afgelopen half jaar voldoende verbeteringen doorgevoerd.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd 10 mei 2022

Dit was er aan de hand

Eind oktober 2021 stelde de inspectie De Trans, locatie Leeuwerikenveld 5 onder verscherpt toezicht. De zorg die De Trans hier biedt voldeed toen niet aan de normen voor goede en veilige zorg.

Dit heeft De Trans gedaan

De Trans heeft binnen zes maanden voldoende verbeteringen doorgevoerd op de thema’s: persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. Dit heeft een positief gevolg voor de rust en veiligheid in de woning. De zorgverleners zetten zich ten volle in voor het leveren van goede zorg en het team is gemotiveerd om te blijven verbeteren. 

Hoe nu verder

Er is nog wat meer tijd nodig om alle verbeteringen door te voeren en vast te houden. De inspectie heeft er vertrouwen in dat De Trans dit de komende maanden zelfstandig kan doen. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd. De inspectie zal de vorderingen bij alle locaties van De Trans blijven volgen in het reguliere toezicht om zicht te houden op het effect van het verbeterplan binnen de hele MVG-keten bij De Trans.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.