Menu

Zoek op
rubriek
Zorg&Sociaalweb
0
Sinds 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht. Deze wet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong). De Participatiewet heeft als doel zoveel mogelijk mensen naar werk toe te leiden. Iedereen die kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Participatiewet.

Meeste gemeenten over op preferent proces loonkostensubsidie, ondersteuning stopt bijna

Ruim twee derde van de Nederlandse gemeenten is overgegaan op het preferent proces loonkostensubsidie. Dat proces is uniform en beter toegesneden op de wensen van werkgevers en inwoners. Hierdoor is het voor werkgevers – vooral als zij te maken hebben met verschillende gemeenten – eenvoudiger en aantrekkelijker om iemand via loonkostensubsidie aan werk te helpen.

Divosa 14 april 2022

Nieuws-persbericht

Nieuws-persbericht

Ondersteuning bij implementatie stopt bijna

Gemeenten die het preferent proces loonkostensubsidie (LKS) wilden implementeren, konden rekenen op implementatieondersteuning van De Normaalste Zaak in samenwerking met VNG en Divosa. Binnenkort stopt die ondersteuning. Ook is de implementatiesubsidie vanuit het ministerie van SZW bijna op. Voor gemeenten die het preferent proces LKS nog niet implementeerden en dit toch graag nog doen, geldt dat zij echt zo snel mogelijk contact moeten opnemen met LKS@denormaalstezaak.nl. Gemeenten die al het proces al implementeerden kunnen alsnog een beroep doen op implementatiesubsidie.

Enquête

Onder gemeenten die met het preferent proces LKS werken is een enquête verspreid om te evalueren hoe dit in de praktijk uitpakt. Wanneer veel gemeenten die invullen, ontstaat een duidelijk beeld van wat goed ging en wat eventueel beter kan.

Artikel delen

Reacties

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.